Over ons

'Zoveel mogelijk mensen enthousiast maken

over duurzaamheid, dat is ons doel' 

Wij zijn Ramona Davidson en Sanne Vincenten, de bevlogen oprichters van The Green Course. Onze wegen kruisten zich in 2014 toen we als collega's dezelfde rol als accountmanager vervulden voor een gezamenlijke klant. Hoewel we beiden werkten in een commerciële functie, deelden we toen al een diepe interesse in de duurzame aspecten van onze werkzaamheden. Na een intensieve en waardevolle samenwerking, en talloze lange werkweken, werden we bijna tegelijk allebei moeder. Cliché maar waar, daarmee nam onze interesse in duurzaamheid nog meer toe.

Na de geboorte van onze dochters nam Ramona het initiatief om als zelfstandig duurzaamheidsconsultant aan de slag te gaan, terwijl Sanne in loondienst bleef, maar dan als sustainability manager. We ervaarden allebei dezelfde uitdaging: het blijkt lastig om duurzame plannen daadwerkelijk in de gehele organisatie te implementeren, als je de mensen niet aan de hand meeneemt in elke stap die je zet. Dit bleek een obstakel waar andere collega's in duurzaamheidsfuncties ook mee worstelen.

We zochten naar een programma of traject om met collega's te doorlopen, om ze op die manier te informeren en inspireren zodat ze soepeler mee zou gaan in het duurzaamheidsbeleid. Het bleek niet te bestaan, dus besloten we het zelf te ontwikkelen. Onze missie is eenvoudig maar krachtig: we willen de intrinsieke motivatie van zoveel mogelijk mensen activeren. Door mensen enthousiast te maken om duurzamer te denken en te handelen, streven we ernaar de verandering gemakkelijker en sneller te laten plaatsvinden. Bij The Green Course geloven we in de kracht van collectieve actie en streven we ernaar een golf van duurzaamheid en bewustzijn te ontketenen die verder reikt dan individuele inspanningen.

Sluit je aan bij ons op deze opwindende reis naar een duurzamere toekomst. Samen kunnen we het verschil maken en streven naar een wereld waarin duurzaam denken en handelen de norm is.

Ons team

Ramona Davidson

Founder

Sanne Vincenten

Founder

Esther Wattimena

Videograaf

Jij?

Freelance Projectmanager

Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
'De afwisseling van verschillende leervormen is fijn'
“Ik vond het programma echt heel leuk en interessant, ik heb er echt veel van geleerd! Ik heb ook echt meegeschreven, het voelde net of ik weer aan het studeren was haha. Maar daardoor nam ik ook veel meer info op en had ik alle quiz vragen goed! De afwisseling van verschillende leervormen vind ik ook fijn, al gaat mijn voorkeur uit naar video, waar gelukkig de overgrote meerderheid uit bestaat”
Adelina, de Online Geboorte Academie
Ms. Nameless
Add Your Stars
'Bewondering voor de manier waarop jullie moeilijke materie behapbaar hebben gemaakt'

"De afwisseling in lesvormen vond ik heel fijn en heb bewondering voor de manier waarop jullie moeilijke materie behapbaar hebben gemaakt. Normaal haak ik snel af als het gaat om ingewikkelde materie rondom duurzaamheid, maar dit keer dus niet.”

Janet, Thuis in Teksten
Ms. Nameless
Add Your Stars
'Gelukkig zijn jullie ook 'normale' burgers en niet van die geitenwollen sokken types'
“Jullie hebben het heel leuk gebracht, ontspannen, informeel en met grapjes. En fijn dat jullie een passie voor duurzaamheid hebben en daarmee andere mensen proberen te enthousiasmeren. En gelukkig zijn jullie ook "normale" burgers en niet van die geitenwollen sokken types”
Patrick, the Jungle Warrior
Ms. Nameless
Add Your Stars