Onze Programma's 

We nemen je medewerkers mee in duurzaamheid

Voordeel 1

Soepelere doorvoering van duurzaamheidsbeleid 

Voordeel 2

Gezamenlijke kennis over duurzaamheid, ook in het verhaal naar klanten toe

Voordeel 3

Input vanuit medewerkers

Quickscan 'Leeft Duurzaamheid'

Bewustwording onder werknemers over wat duurzaamheid inhoudt en het belang ervan is essentieel voor de toekomstbestendigheid van je organisatie. Wil je weten hoe het daarmee staat onder je personeel? Met een eenvoudige quickscan brengen wij het voor je in kaart.

Duurzaam werken doe je samen

Wil je de kennis over duurzaamheid onder je medewerkers vergroten, ze inspireren en activeren om mee te doen, en ben je benieuwd naar hun input? Dan is het online programma Duurzaam werken doe je samen perfect, omdat het bedoeld is voor de gehele organisatie.

Iedere deelnemer krijgt een eigen dashboard, waarin het programma in eigen tempo doorlopen kan worden. Het programma bestaat uit korte informatieve video's afgewisseld met stukjes tekst, quizzen, een online escape room, de 50 shades of green test en participatie.

In deel 1 komt aan de orde hoe het er momenteel voor staat, hoe we zover zijn gekomen en wat de toekomstscenario's zijn. Deel 2 gaat over de praktijk. Denk aan circulariteit, CO2 reductie etc. Deel 3 is optioneel en betreft een op maat gemaakte module over het bedrijf, de doelstellingen, en hoe hieraan bijgedragen kan worden.

Na afloop ontvangt de organisatie een rapport met de huidige stand van zaken binnen het bedrijf en advies over verbetermogelijkheden.

Changemakers in sustainability

Wie zijn bij jullie de kartrekkers op het gebied van duurzaamheid? En worden die op een efficiënte manier ingezet om de organisatie verder te krijgen? Met het programma Changemakers in sustainability helpen wij je een green team op te zetten of dat beter vorm te geven.

Uit het programma 'Duurzaam werken doe je samen' zijn suggesties van de medewerkers gekomen over de mogelijke verbeteringen op het gebied van duurzaamheid. Ook is een duidelijk beeld ontstaan van wie extra geïnteresseerd is in duurzaamheid en eventueel deel zou willen uitmaken van een green team. We bekijken samen de spreiding over de verschillende afdelingen, nodigen de geïnteresseerden uit en maken samen een plan voor de komende 2 jaar. Dit gaat zowel over de specialismen van de betreffende mensen als de doelstellingen van de organisatie. We begeleiden het green team 2 jaar om het een solide basis te geven.

1-op-1 sparring call

Deze call duurt ca. 2 uur (kan ook opgedeeld worden in 2 keer een uur) en is bedoeld voor de duurzaamheidsmanager/ CSR manager die graag concrete uitleg, tips en handvatten wil voor het meenemen van de gehele organisatie in duurzaamheid. Voorafgaand hebben we een kort gesprek over je situatie en je specifieke vragen.

Wat aan bod komt tijdens de call is een beetje afhankelijk van je specifieke vraag, maar denk aan:

  • Stukje achtergrond/ psychologie: waarom verzetten mensen zich?
  • Het belang van informeren
  • Hoe kun je je collega’s inspireren en motiveren?
  • Concrete handvatten die je kunt bieden
  • De kracht van herhaling
  • Tools

Interactieve sessie duurzaamheid op locatie

Deze sessie van ca. 3 uur vindt plaats bij jullie op kantoor of bij ons in Apeldoorn. Het is bedoeld voor maximaal 20 personen (leidinggevenden of green team members, of bij een kleine organisatie: gewoon je hele club).

Wat komt er aan bod?

  • Het belang van duurzaamheid
  • Hoe krijg je mensen erin mee
  • Duurzaamheid in jullie branche
  • Groepsopdracht

Maak je organisatie echt toekomstbestendig en betrek je medewerkers  bij duurzaamheid

Referenties

Niet van die geitenwollen sokken types
“Jullie hebben het heel leuk gebracht, ontspannen, informeel en met grapjes. En fijn dat jullie een passie voor duurzaamheid hebben en daarmee andere mensen proberen te enthousiasmeren. En gelukkig zijn jullie ook "normale" burgers en niet van die geitenwollen sokken types”
Patrick, the Jungle Warrior
50 shades of green is super leuk
"50 shades of green is super leuk. Fijn om zelf even iets te kunnen doen én geeft praktische handvatten voor thuis.”
Anouk Berenschot, de Slaapclub
De afwisseling van verschillende leervormen vind ik fijn
“Ik vond het programma echt heel leuk en interessant, ik heb er echt veel van geleerd! Ik heb ook echt meegeschreven, het voelde net of ik weer aan het studeren was haha. Maar daardoor nam ik ook veel meer info op en had ik alle quiz vragen goed! De afwisseling van verschillende leervormen vind ik ook fijn, al gaat mijn voorkeur uit naar video, waar gelukkig de overgrote meerderheid uit bestaat”
Adelina van Gurp, de Online Geboorte Academie

Neem nu contact met ons op